Gluten Gluten

Allergene kommen in Weizen, Roggen, Gerste, Hafer, Dinkel, Grünkern, Einkorn, Emmer (Zweikorn), Kamut, sowie daraus hergestellte Erzeugnisse wie z.B. Mehl, Griess, Öl, Couscous, Bulgur usw. vor.

Vorsicht bei: Käseprodukten (z.B. Schmelz-, Blauschimmelkäse), Hefe, Rahmhalter, Kräuteressig, kandierten Früchten, Trockenobst (bemehlt), Süssigkeiten, aromatisiertem Tee und Kaffee, Kaffeeersatz, Bier, Likör, Whiskey

Ersatzprodukte: Amaranth, Buchweizen, Hirse, Mais, Quinoa, Tapioka, Glukosesirup, Dextrose und Maltodextrin

Allergens are found in wheat, rye, barley, oats, spelled, greens, einkorn, emmer, Kamut, and products made thereof, e.g. Flour, semolina, oil, couscous, bulgur, etc.

Be careful with: cheese products (e.g., smoked and blue cheese), yeast, creamers, herbal vinegar, candied fruit, dried fruit (floured), sweets, flavored tea and coffee, coffee substitutes, beer, liqueur, Whiskey

Replacement products: Amaranth, buckwheat, millet, corn, quinoa, tapioca, glucose syrup, dextrose and maltodextrin